Fem camí

Fem camí

Nosaltres ...

Fem camí per arribar a aconseguir tot allò que ens satisfà.





dijous, 7 d’abril del 2011

L A GUERRA CIVIL ESPANYOLA

Cartell en record de la Guerra Civil Espanyola
El 17 de juliol de 1936 va ser un dia clau per a la història del nostre país. A la ciutat de Melilla es va produir un alçament militar i a l'endemà el 18 de juliol es va estendre per tot l'Estat.
L'exèrcit republicà i la població civil, que va rebre armes per a defensar-se dels atacs, no van poder fer res davant l'exèrcit nacional encapçalat per el General Franco i recolzat per en Hitler i Mussolini, els dos màxims representants del fascisme, en aquells moments.
Els alemanys van aprofitar la seva intervenció per a posar en funcionament el seu armament, per a ells va ser un entrenament, i així agafar embranzida i seguretat davant el seu projecte d'envair Europa.
Els republicans també van rebre suport estranger: americans, anglesos, polonesos, ... persones que volien defensar la llibertat i la igualtat però que no disposaven d'unes armes amb una tecnologia desenvolupada. La URRS, actual Rusia va enviar avions que lluitaven en el bàndol republicà.
Els nacionals es van imposar als republicans i Franco va dirigir un govern dictatorial que va durar 40 anys. Temps durs de repressió i sense llibertat d'expressió.


Imatges d'una guerra.


Un fet històric que va donar orígen a una obra d'art.



Els nens de la guerra.